-
روستای لَزور یکی از قطبهای گردشگری فیروزکوه
-
دریاچهای تاریک و ماندگار در دل کوه دماوند
-
آبشار یخزده و قندیلهای یخی مشهد
-
مکانهای متروکه و ترسناک توریستی جهان
-
طبیعت زیبای چرداول در ایلام
-
اینجا ونیز ایران است !
-
جنگل هلی دار؛ قلب سواد کوه
-
تصاویری از زیباییهای روستای اسفیدان خراسان
-
آسارا؛ نگین کوه های البرز
-
تالاب زریوار + تصاویر
-
چشمه کانی گراوان
-
پارک ژوراسیک در تهران !+تصاویر
-
10 جاذبه شگفتانگیز طبیعت
-
آشنایی با غارگل زرد !
-
سفر به هند کوچک ایران
-
نقاط دیدنی کردستان
-
گشت و گذار در بهشت ایران
-
هتل صخرهای کندوان
-
دره توبیرون خوزستان
-
جاذبه های گردشگری ایلام
-
جاذبه های گردشگری استان خوزستان
-
چشمه شاه بلاغی
-
تصاویری زیبا از قشم جزیره شگفتی ها +تصاویر
تصاویری زیبا از قشم جزیره شگفتی ها +تصاویر
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس است. این تنها مشخصه این جزیره زیبا نیست. بلکه به جرات می توان گفت که جزیره قشم جزیره شگفتی هاست .
از جمله این شگفتی ها می توان از بزرگترین غارهای نمکی که در این جزیره وجود دارند نام برد که خودش یکی از مناطق دیدنی آن است. سواحل زیبا و تمیز این جزیه فرصتی برای شنا کردن به گردشگری می دهد.
از طرف دیگر در این جزیه ما جنگل حرا و جنگل های مانگرو را می بینیم که زیستگاه گونه های مختلف جانوری و پرندگان نادر است. که برای علاقه مندان به طبیعت گردی و پرنده نگری می تواند فرصت خوبی را فراهم کند. تور های پرنده نگری می توانند جزیره قشم را به عنوان یک مقصد برتر پرنده نگری به دیگران معرفی کنند. قشم این فرصت را برای هر گردشگری فراهم می کند که از گونه های جانوری زیبا دیدن کند. از جمله این که شما می توانند برای دیدن دلفین ها با قایق به دریا بروند.
لاکپشت های عقابی از دیگر جانوارنی هستند که در قشم زندگی می کنند و برای هر بیننده جذاب و زیبا محسوب می شوند.
اما شاید یکی از دیدنی ترین مناطق قشم دره ستارگان و دره تندیس ها باشد. شما ناگهان خیال می کنید که در یک سیاره کهکشانی گام گذاشته اید . مناطقی را می بینید که انگار در یک سیاره زیبا پا گذاشته اید.
ورزشهای آبی چون غواصی با قیمت هایی که مشابه آن را در هیچ کشوری دیگری از جهان نمی توانید تجربه کنید در دیواره های زیبای مرجانی از دیگر جاذبه هایی است که علاقمندان به طبیعت گردی را به جزیره قشم می کشاند .
از قدیم هم خرید کردن از قشم مرسوم بوده است. بسیاری از مسافارن برای خرید لوزام با قیمت های مناسب تر به بازارهای ارزان جزیره قشم گام می گذاشتند. جزیره قشم آثار تاریخی فراوانی نیز دارد از جمله قلعه پرتقالی ها که جای دینی است. در کنار آن کارگاه های سنتی لنج سازی نیز در نوع خود جالب و دیدنی است. خلاصه این که قشم را باید دید چون سرزمین شگفتی ها است.
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس
منبع:lastsecond.ir
چشمه شاه بلاغی
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
شاه بلاغی سلطانیه چشمه ای جوشان است در 9 کیلومتری خروجی سلطانیه - قیدار که مکان مناسبی برای گردشگری است.
شاه بلاغى (شیرین بلاغ) یكى از روستاهاى شهرستان نیر است كه در فاصله 7 كیلومترى شرق شهر نیر و 25 كیلومترى جنوب غربى اردبیل در مسیر جاده اردبیل ـ تبریز واقع شده است. ناحیه وسیعى، از جنوب غربى روستا، كه در مسیر جاده بین شهرى فوق قرار دارد، مجتمعى از چشمه هاى كوچك و بزرگ با آب خنك و گوارا فرار گرفته و اراضى را با چمنزارهاى طبیعى همراه با درختان بید كهنسال در حواشى بوجود آورده است.
چشمه شاه بلاغی
چشمه شاه بلاغی
چشمه شاه بلاغی
چشمه شاه بلاغی
چشمه شاه بلاغی
چشمه شاه بلاغی
چشمه شاه بلاغی
چشمه شاه بلاغی
چشمه شاه بلاغی
منبع:tebyan.net
جاذبه های گردشگری استان خوزستان
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
در استان خوزستان میتوان بناهای تاریخی بسیاری یافت. طبیعت متنوع، در کنار تنوع قومی و مذهبی، این منطقه از ایران را به مکانی قابل توجه برای گردشگران تبدیل کرده است.
اهواز مرکز استان خوزستان
در زمان ساسانیها "خوجیها" که یکی از طوایف اصیل ایرانی بودند و نام خوزستان هم از آنها گرفته شده، در اطراف کارون به کشت نیشکر و تهیه شکر میپرداختند. شهر هرمز اردشیر در اواخر دوره ساسانی به "خوجستان وازار" یعنی بازار خوزیها مشهور شد. پس از سقوط ساسانیان، هنگامی که این شهر به دست اعراب افتاد، خوزی و هوزی را به جمع مکسر درآوردند و آن را "اهواز" نامیدند. عکس: نمایی از پل کابلی اهواز در شب.
صائبیها و آیینهای مندایی
صائبین یا منداییها پیروان دین حضرت یحیی هستند که تعدادی از آنان در اهواز و در کنار رود کارون زندگی میکنند. منداییها، یکتاپرستانی هستند که بیش از دو هزار سال پیش به ایران مهاجرت کردند و به دلیل مراسم مذهبی که دارند باید در کنار رودهای جاری زندگی کنند. این مراسم روزهای یکشنبه برگزار میشود.
آبادان
آبادان زمانی یکی از زیباترین شهرهای ایران بود. گرچه با حمله عراق به ایران، اکثر مناطق شهر ویران شد. ساحل بسیار زیبای رودخانههای اروند و بهمنشیر و نخلستانهای سرسبز از مکانهای دیدنی این شهر هستند. از مکانهای مذهبی آبادان میتوان به کنیسه یهودیان و کلیسای ارامنه، قدمگاه خضرنبی و زیارتگاه سیدعباس اشاره کرد.
پل معلق اهواز
پل سفید اهواز یا پل معلق در سال ۱۳۱۵ بر روی رودخانه کارون ساخته شد. این پل دارای دو قوس بتنی ۱۲ و ۲۰ متری است. مهندسی آلمانی به اتفاق همسر شروع به ساختن این پل کرد. برخی مشکلات ساخت پل را متوقف کرد. در همین زمان سازنده آلمانی پل نیز درگذشت، اما چندی بعد همسر وی ساخت پل را به پایان رساند.
خانه تیزنو دزفول
خانه تیزنو یکی از نمونههای زیبای معماری شهر دزفول است. قدمت اولیه بنای این خانه به دوره صفویه میرسد. خانه تیزنو یکی از بزرگترین و زیباترین خانههای محله قلعه در بافت تاریخی دزفول میباشد.
پل ساسانی
پل ساسانی (قدیم) دزفول مهمترین اثر تاریخی این شهر است. این پل که دو منطقه شرقی و غربی را به هم وصل میکند و یکی از راههای رابط منطقه جندی شاپور و سرزمین بین النهرین بوده که به دستور شاپور اول ساسانی پس از پیروزی بر روم و با بکارگیری اسرای رومی در سال ۲۶۳ میلادی ساخته شد. این پل با گذشت نزدیک به ۱۸ قرن همچنان پابرجاست و به عنوان یکی از قدیمیترین پلهای استوار جهان شناخته میشود.
مسجد جامع دزفول
مسجد جامع دزفول بعد از پل ساسانی، دومین اثر مهم تاریخی شهر دزفول به شمار میرود و از لحاظ معماری و دارا بودن شبستان و ستونهای سنگی در شمار مساجد اولیه دورهی اسلامی است که در قرن سوم هجری احداث شدند. نوسازی این بنا به اواسط دوره صفویه (۱۰۵۰ هجری قمری) بر میگردد. عمده تزئینات کاشی کاری بنا مربوط به دورهی قاجاریه است.
آبشار شِوی
آبشار شوی یا تله زنگ در سردشت از توابع دزفول یکی از زیباترین آبشارهای ایران است. این آبشار حدود ۸۵ متر ارتفاع و ۷۰ متر عرض دارد. در دامنه کوه و خروجی آبشار غاری وجود دارد که افراد محلی میگویند کیلومترها طول دارد. در بدنه آبشار نیز خروجیهای متعددی وجود دارد که آب با فشار از آنها خارج میشود.
حمام کرناسیون
حمام کرناسیون یا موزه مردمشناسی دزفول یکی از بناهای دوره قاجاریه است. این بنای تاریخی پس از بازسازی در سال ۱۳۸۵ به عنوان موزه مردمشناسی مورد استفاده قرار گرفت. حمام کرناسیون با مساحتی حدود ۸۸۰ متر مربع دارای سردری کوچک و زیبا با تزئینات ساده آجرکاری میباشد.
شیرهای سنگی
خوزستان موزه روباز شیرهای سنگی تاریخی ایران است. نمادهای قدرتی که قرنهاست در قبرستانهای این استان دیده میشوند، اما بهگفته مجتبی گهستونی روزنامهنگار و فعال حوزه میراث فرهنگی با کم توجهی مسئولان نسبت به ساماندهی آنها، رفته رفته رو به نابودی هستند.
نرگسزارهای بهبهان
قدیمیترین نرگسزارهای ایران متعلق به بهبهان در شرق خوزستان است که قدمت آن به دوران قبل از میلاد مسیح بازمیگردد. بهبهان با بافتی زیبا و کهن آثاری همچون شهر "ارجان" برجای مانده ازدورهعیلامی، پل ساسانی خیرآباد، آتشکده خیرآباد و کاروانسرای دژ مهتابی متعلق به دوره ساسانی را در خود جای داده است.
حلقه قدرت ارجان
در سال ۱۳۶۱ در ارجان بهبهان آرامگاهی مربوط به عیلامیان کشف شد. این آرامگاه حاوی تابوتی بزرگ از جنس برنز بود. به همراه این تابوت یک حلقه طلایی، نود و هشت دگمه زرین، یک خنجر، یک میله نقرهای، تنگ و ساغر و سینی برنزی، ده ظرف استوانهای شکل پیدا شد. حلقه طلایی قدرت در دست چپ جسد قرار داشت. در محل دسته حلقه نوشته شده است: کیدین - هوتران پسر کورلوش
اشکفتسلمان
نیایشگاه تاریشا یا اشکفت در جنوب ایذه بزرگترین خط نوشته میخی "عیلام نو" را در خود جا داده و دربرگیرنده چهارنقشبرجسته عیلامی است که نیایش"هانی" پادشاه محلی آیاپیر بههمراه وزیر و خانوادهاش را بهنمایش گذاشته است.
خونگاژدر
خونگ اژدر یا تنگ نوروزی در ۱۵ کیلومتری ایذه است. بر روی سنگ بزرگی دو نقش برجسته قرار دارد. یکی از دوره عیلامیها متعلق به ۴ هزار سال پیش و دیگری از زمان اشکانیان در حدود ۱۸۰۰ تا ۲ هزار سال پیش. نقش عیلامی تقریبا محو شده، ولی نقش اشکانی همچنان قابل تشخیص است.
مال آقا
مال آقا درمنطقهای کوهستانی از سلسله جبال زاگرس واقع شده که رودخانهای مواج و سرد از کنار آن میگذرد. از سوی شهر باغملک به سمت مال آقا میتوان شهر قلعه تل را هم مشاهده کرد. روستای تمبی با قدمتی چند هزار ساله در دل کوهستان نیز در همین مسیر قرار دارد.
چاه شماره یک
چاه شماره یک نام اولین چاه نفت خاورمیانه است که در منطقه مسجد سلیمان در استان خوزستان قرار دارد. این چاه در ۵ خرداد ۱۲۸۷ به نفت رسید. بردنشانده، چهارطاقی سیم بند و قلعههای لیت و بردی در اندیکا، نقش برجسته های بیشمار و بازرفت، قبرستان انگلیسیها و ارامنه، از جمله دیدنیهای مسجد سلیمان هستند.
قلعهی شوش
قلعهی شوش قلعهای است که توسط ژاک دمورگان فرانسوی برای سکونت باستانشناسان فرانسوی در نزدیکی آرامگاه دانیال نبی در شوش بر روی تپهای تاریخی بنا شد. از مهمترین آثار به دست آمده از این تپهها میتوان به مجسمهی معروف ملکه ناپیر اسوستون، لیوان مشهور سفالی شوش به رنگ نخودی و نقش بزکوهی و قانون حمورابی اشاره کرد. این قلعه، نقشهای قرونوسطایی دارد.
آرامگاه دانیال نبی در شوش
در مورد محل دفن پیکر دانیال نبی اختلاف نظروجود دارد اما هر سال صدهها تن از ایرانیان یهودی بر روی تپهی ارگ شوش جمع میشوند و به پیامبرشان ادای احترام میکنند. دانیال، پسر یوحنا پیامبری است که نسب وی به یهودا فرزند یعقوب نبی میرسد. آنچه بیش از همه محل استناد و توجه است، حضور وی در شهر باستانی شوش و در نهایت وفات او در همین مکان است.
زیگورات
بنای عظیم معبد پنج طبقه "زیگورات چغازنبیل" در اطراف شوش هم اکنون یکی از بناهای عظیم خاورمیانه است که با دیوارهای تو در تو و هزاران خشت و آجر بر تپهای بنا شده و کتیبههای آجرین با خط میخی عیلامی قدمت این بنا را آشکار میسازد. شوش مرکز حکومت عیلام به وسیله پادشاه آشوری، "آشوربانی پال" ویران گردید و بعدها که با تلاش هخامنشیان و برپائی کاخهای زمستانی، بار دیگر رونق گذشته خود را به دست آورد.
آسیابهای شوش
سازههای آبی شوشتر در دوران ساسانیان، برای استفاده از نیروی آب بهعنوان محرک آسیابهای صنعتی ساخته شد. در این مجموعه بزرگ، ساختمان آسیابها، آبشارها، کانالها و تونلهای عظیم هدایت آب و سیکا که محلی جهت استراحت و تفریح است قابل توجه هستند. در سفرنامه یک باستانشناس فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.
روستاى لیوس
روستاى لیوس در ۷۳ کیلومترى شمال شهرستان دزفول در بخش سردشت واقع شده است. على رغم گذشت سالیان زیاد از عمر این روستاى تاریخى، در بافت کهن آن، هنوز نحوه معیشت، فرهنگ و سنن، گویش، آداب و رسوم و برپایى مراسم مختلف به شیوه کاملاً سنتى است. این روستا داراى یک سبک خاص معمارى است به نحوی که از تمام بخشهاى موجود در یک ساختمان استفاده بهینه میشود.
بقعه یعقوب لیث صفاری
بقعه یعقوب لیث صفاری نخستین شهریار ایرانی در شرق دزفول واقع شده است. یعقوب لیث صفاری زبان پارسی را نخستین بار پس از ورود اسلام به ایران دوباره به عنوان زبان رسمی ایران اعلام کرد. وی در سال ۱۶۵ هجری قمری در شهر جندی شاپور درگذشت.
منبع:bartarinha.ir
جاذبه های گردشگری ایلام
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
ایلام که نگارش دیگر آن "عیلام" است، به معنای مکان مرتفع و کوهستانی است. در کتیبههای بابلی، ایلام را "آلامتو" یا "اِلام" خواندهاند، که به قولی به معنای کوهستان یا "کشور طلوع خورشید" است.
دریاچه دوقلو
دریاچه دوقلوی سیاهگاو آبدانان در نزدیکی شهرستان آبدانان شامل دو دریاچه یا چشمه بالادست و پائین دست است که عمق هر کدام از آنها به بیش از ۲۰ متر میرسد. این دو دریاچه توسط یک کانال ۱۰ متری به هم وصل شدهاند. سرچشمه این دو دریاچه از اعماق زمین است.
آبشار آما
آبشار آما در نزدیکی روستای آما و پشت سد ایلام واقع شده است. زیبایی این آبشار در کنار دیوارههای پوشیده از خزه و سرخس پرسیاوشان، صد چندان میشود. درختان زیبای انجیر کوهی، انگور و بلوط پیرامون این محل سرسبز را فرا گرفتهاند. ارتفاع این آبشار حدود بیست متر است.
دژ میرغلام هاشمی
قلعه میرغلام هاشمی مربوط به اوایل دوره پهلوی است و در شهرستان دره شهر، روستای هاشم آباد واقع شده است. در استان ایلام تعداد زیادی قلعههای تاریخی یافت میشود.
غار بره زرد
غار عظیم کناتاریکه بره زرد در ارتفاعات سیوانکوه بدره و در نزدیکی روستای پاکل قرار دارد. این غار یک حوضچه آبی پردههای سنگی، صدها ستون و مجسمه استالاکتیکی و استالاگمیتی دارد. ارتفاع بعضی از تالارهای داخل غار به ۱۲ متر میرسد.
قلعه پوراشرف (دژ شیخ مکان)
قلعه پوراشرف در ۶ کیلومتری ضلع جنوب شرقی شهرستان درهشهر در روستای شیخ مکان قرار گرفته است. قلعه دارای سه طبقه به همراه زیرزمین و برج دیدهبانی است. در راس و در وسط ضلع غربی، یعنی در محل واقع شدن برجهای دیدهبانی، به فواصل یکسان از برج، محلهایی بهصورت تیرکش وجود دارد که نشانهی استفاده نظامی از قلعه است.
تاریخ ساخت قلعه
مطابق سنگنوشتهی نصب شده بر دیوار ورودی قلعه، این قلعه در سال ۱۳۳۵ هجری قمری در این منطقه از درهشهر ساخته شده است. نمای بیرون قلعه با ملاتی از گچ و خاک، اندودکاری شده و نمای داخلی اتاقها با استفاده از گچ سفیدکاری شده است.
پایتخت عیلامیان
دَرّهشهر در زمانهای مختلف تاریخی به علل متعدد بارها ویران و آباد گشته است. از جمله عوامل موثر در ویرانی آن میتوان از لشکرکشی سپاهیان آشور و اعراب نام برد. بنا به نظری، درهشهر محل شهر باستانی ماداکتو پایتخت عیلامیان بوده است.
آتشکده چهارطاقی درهشهر
آتشکده چهارطاقی در حاشیه درهشهر در روستای سرخآباد در محلی معروف به "تنوره سرخ گچی" واقع شده است. چارطاقیها را آتشکدههای دوره ساسانی میدانند.
شهر باستانی ماداکتو
این شهر با قدمت بیش از ۱۴۰۰ سال متعلق به دوران ساسانیان است. این شهر دارای برجهای نگهبانی، خیابان، سیستم آبکشی و دفع فاضلاب بوده است که بنا به قولی در اثر یک زلزله تخریب و از بین رفته و هماکنون بقایای کمی از این شهر بر جای مانده است.
پل عصر ساسانی
تنگه بهرام چوبین در حدود ۱۲ کیلومتری شرق شهرستان درهشهر به پلدختر و در میان تنگهای عظیم و صخرهای منشعب از ارتفاعات کبیرکوه قرار گرفته است. در داخل این تنگه مجموعهای از اماکن مسکونی، بنای شاهنشین، حوضچههای سنگی آب و برج وجود دارد.
تنگه بهرام
تنگه بهرام چوبین در حدود ۱۲ کیلومتری شرق شهرستان درهشهر به پلدختر و در میان تنگهای عظیم و صخرهای منشعب از پا دانه ارتفاعات کبیرکوه قرار گرفته است. در داخل این تنگه مجموعهای از اماکن مسکونی، بنای شاه نشین، حوضچههای سنگی آب و برج وجود دارد.
سردار شورشی
آثار باقیمانده از دیوار و دژهای نظامی در تنگه بهرام، به بهرام چوبین از امیران دوره ساسانی منسوب است و مکانی بوده برای پناه گرفتن بهرام چوبین در زمان شورش علیه خسرو پرویز. این مجموعه دارای چهار آب انبار سنگی و ناودانکهای ارتباطی برای نگهداری آب شرب برای مدت طولانی است.
چشمه آبگرم
از مهمترین چشمههای استان ایلام چشمه آبگرم دهلران است. این چشمه در فاصله ۳ کیلومتر شهر دهلران قرار دارد. چشمه آبگرم با خواص گوگردی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
پارک جنگلی
پارک جنگلی چقاسبز یکی از فضاهای زیبا و دلنشین ایلام است. این پارک جنگلی حدود چهار هزار هکتار وسعت دارد. در میان این جنگل انبوه که از درختان بلوط، پسته، زالزالک و انواع گونههای گیاهی پوشیده شدهب است. درختانی همچون کاج، سرو، اقاقیا، ارجن، بادام کوهی و گردو را نیز میتوان در این مجموعه یافت. این پارک جنگلی پرندگان کمیاب و زیبایی مانند بوتیمار نیز دارد.
قبرستان تاریخی
نمایی از یک قبرستان تاریخی با سنگ قبرهای منحصر به فرد که قدمت زیادی دارند.
طاق شیرین و فرهاد
طاق شیرین و فرهاد مربوط به دوره ساسانی است و در استان ایلام، شهرستان ایوان، بخش زرنه، روستای چهل زرعی، تنگ کوشک واقع شده است. اساس این بنا را طاقی سنگی با پلانی مربع تشکیل میدهد. اطلاق نام طاق به این بنا، اشاره دارد به یک اتاقک نیمه زیرزمینی به طول ۳۲۰ سانتیمتر و عرض ۲۹۰ سانتیمتر و ارتفاع ۲۲۰ سانتیمتر از کف طاق.
منبع:bartarinha.ir
دره توبیرون خوزستان
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
دره “توبیرون” در مسیری به طول چند کیلومتر در بخش سردشت در 20 کیلومتری شمال شهر دزفول واقع است. دیوارههای رفیع آن با ارتفاع بلند و انبوه درختان انگور، انجیر وحشی، برگ های شاووشان، آبشارها و آبچکان ها جلوه بسیار زیبایی به این دره ها داده است.
با وجود گرمای بالای 40 درجه دزفول در این دره باد خنک آرامش خاصی را به میهمانان داده و دمای آن تا 25 درجه و کمتر نیز می رسد و همین امر سبب شده فرصت گردشگری در طبیعت در ماه های گرم سال نیز فراهم شود.
منبع:tebyan.net
هتل صخرهای کندوان
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
روستای کندوان منطقهای ییلاقی از رشته کوههای سهند، یکی از سه روستای صخرهای جهان است. ساخت هتل بینالمللی صخرهای لاله کندوان در این روستا شرایط مناسبی را برای اقامت گردشگران فراهم کرده است.
1. کندوان یکی از روستایهای کهن ایران در دامنه رشته کوه سهند است. خانههای این روستا به شکل کندوی عسل در دل کوه ساخته شدهاند.
2. به نظر باستانشناس انگلیسی، دیوید روال، قدمت کندوان به دوران غارنشینی باز میگردد. معماری کندوان بر مهارت ایرانیان در دوران مادها گواهی دارد.
3. واژه کندوان از لفظ کندو آمده و به نوع معماری خانهای این روستا برمیگردد. فرم اولیه این صخرههای کله قندی بر اثر فوران آتشفشان کوهسهند ایجاد شده است.
4. زندگی ساکنان کندوان در قالب بافت قدیمی امری استثنایی در دنیا به شمار میرود. گرچه در برخی مناطق نزدیک روستا نیز خانههای جدید بنا شده است. در حال حاضر ۱۰۰ خانوار و حدود ۷۰۰ نفر ساکن این روستای شگفتانگیز و استثنایی هستند.
5. هتل بینالمللی لاله کندوان، اقامتگاه مسافران این منطقه است. هتلی که به باور سازندگان آن در میان هتلهای صخرهای جهان قابل توجه است.
6. هتل لاله کندوان ۱۶ اتاق دارد که همگی در درون صخرهها ساخته شدهاند. ظرفیت این هتل نیز در حدود ۴۲ نفر است. گرمایش اتاقها در زمستان از طریق کف صورت میگیرد. برخی از اتاقها دارای جکوزی هستند. این هتل همچنین رستوران، پارکینگ، ماهواره و کافی نت دارد.
7. هتل کندوان
8. داخل هتل
9. هتل صخرهای کندوان حالتی لوکس و شاعرانه دارد.
10. در سفر به این منطقه میشود صنایع دستی، ادویه و ترشیجات و غذاهای محلی خریداری کرد.
11. به نظر میرسد کندوان تنها روستای صخرهای جهان است که مردم همچنان در ان سکونت دارند.
12. اتاق از طریق سیستم حرارتی کف در زمستان به خوبی گرم است.
13. غذاهای سنتی رستوران بسیار عالی است.
14. اتاق خواب
15. برخی از کسانی که در هتل اقامت داشتهاند میگویند که به علت بنا شدن در دل صخرهها، برای رسیدن به محل هتل و همینطور رفت و آمد در روستا به آمادگی جسمانی خوبی نیاز است.
16. یک توریست دیگر میگوید که برایش جالب توجه است که اتاقهای هتل همه با دست و در طول یک سال و نیم در دل صخرهها کنده شدهاند.
17. هتل حمام آب گرم طبیعی دارد.
18. هتل کندوان
19. این منطقه حتما ارزش دیدن دارد.
20. یک زوج ایتالیایی که در هتل اقامت داشتهاند میگویند که اتاقها بسیار لوکس است و برخورد کارکنان نیز دوستانه. این مسافران هم مانند بسیار دیگر فضای هتل را "عاشقانه" یافتهاند.
منبع:bartarinha.ir
نقاط دیدنی کردستان
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
استان های غربی کشور در تابستان هوای بهتری دارند اما از بین تمام استان های غربی که هریک جاذبه های گردشگری خاص و ویژه خودشان را دارند. در این هفته می خواهیم کردستان را معرفی و شرایط متداول تورهای آن را بررسی کنیم.
در سفر با تورهای گردشگری به کردستان از شهرهای سنندج، مریوان و اورامان دیدن می شود که مهم ترین جاهای دیدنی این شهرها نیز در این مطلب معرفی می شوند.
سنندج
سنندج مرکز استان کردستان است و شهری است که حتی اگر شده چند ساعت در آن خواهید بود وقتی که به استان برسید. پارک جنگلی آبیدر مهم ترین تفریحگاه سنندجی هاست که روی کوهی به همین نام قرار دارد. درواقع واژه آبیدر (آب به در) به معنی جایی است که از آن آب فراوان تراوش می کند.
آبیدر از دو کوه به نام های آبیدر بزرگ و آبیدر کوچک تشکیل شده است. ارتفاع آبیدر بزرگ 2550 متر از سطح دریا است درحالی که ارتفاع آبیدر کوچک در حدود 2350 متر از سطح دریاست. در بالای قله تخت آبید رکوچک یک جان پناه برای استفاده کوهنوردان ساخته شده است و در حال حاضر مشغول ساخت تله کابین در مسیر بین پارک کودک و قله آن هستند.
خانه کرد از دیگر دیدنی های سنندج است. درحقیقت عمارت آصف که با نام خانه کرد در سنندج معروف است، به عنوان نمادی از هویت فرهنگی اقوام کرد و گنجینه مردم شناسی مردم کرد از باارزش ترین آثار فرهنگی و تاریخی کردستان است. عمارت آصف امروز دربرگیرنده بخشی از پروژه فرهنگی خانه کرد، شامل فضاها و غرفه های نمایشی موزه است که یکی از قدیمی ترین بناهای شهر سنندج محسوب می شود و در خیابان شاپور، نزدیک مسجد داروالاحسان قرار دارد. این عمارت توسط «آصف اعظم» (میرزا علی نقی خان لشکر نویس) در دوره صفویه ساخته شد.
مریوان
مهم ترین جاذبه گردشگری مریوان غیر از بازار خریدی که دارد، دریاچه زریوار است که در فاصله 3 کیلومتری غرب شهر مریوان قرار دارد که از مکان های دیدنی و گردشگری استان به شمار می رود.
آب تالاب شیرین است و از تعدادی چشمه کف جوش و بارش تامین می شود و به همین دلیل در بیشتر زمستان ها سطح دریاچه کاملا یخ می بندد. طول دریاچه زریوار حدود 5 کیلومتر و عرض آن حدود 1/6 کیلومتر است. وسعت تالاب هم به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداکثر عمق آن 5/5 متر است.
تالاب زریوار یکی از منحصر به فردترین دریاچه های آب شیرین در جهان به شمار می رود و همه شرایط جامع یک تالاب بین الملی را داراست و حتی مواردی از رفتار و عملکرد برخی از موجودات در آن مشاهده می شود که تاکنون مطالعه یا اعلام نشده است که نیاز به بررسی بیشتر را می طلبد.
حجم تقریبی آب تالاب حدود 30 میلیون مترمکعب برآورد شده است. محیط تالاب حدود 22، 5 کیلومتر و میزان متوسط بارندگی 786 میلیمتر در سال است. امکان قایقرانی در این دریاچه وجود دارد و عده ای از محلی ها در اطراف آن نان و آش محلی می فروشند و ماهی کباب اطراف دریاچه زریوار که البته شهره خاص و عام است.
اورامان تخت
هورامان یا اورامان، نام منطقه ای در ایران و عراق است. این منطقه از طبیعت زیبایی برخوردار است. یکی از جلوه های طبیعی ناحیه اورامان، وجود دره های پرپیچ و خم و عمیق و رودبارهای متعدد است. در پایه هر کوهی دره ای عمیق و رودباری زیبا قرار دارد.
از مجموع آب این چشمه ها و رودبارها دو رودخانه سیروان و لیله تشکیل می شوند که در نقطه ای به نام دروله در نزدیکی مرز ایران و عراق به هم می پیوندند. هرچند که بخش عمده ای از منطقه اورامان را کوه های مرتفع و پربرف تشکیل می دهد اما در ارتفاعات پایین تر و در دامنه همین کوه ها جنگل های متراکم نسبتا وسیعی وجود دارند.
پوشش جنگلی این ناحیه همچون پوشش عمومی رشته کوه زاگرس عمدتا از درختان بلوط است. درختان دیگری مانند گلابی وحشی و زالزالک نیز به تعداد قابل توجهی یافت می شود. این جنگل ها از دیرباز تامین کننده سوخت زمستانی اهالی منطقه بوده اند.
مردم این منطقه به زبان هورامی تکلم می کنند. هورامان به طور کلی خود به چند بخش تقسیم می شود که عبارتند از هورامان لهون، هورامان تخت و ژاورو. از نظر سیاسی نیز به دو قسمت شرقی (ایران) و غربی (عراق) تقسیم شده است و در ایران در استان های کردستان و کرمانشاه سکونت دارند.
از مناطق مهم شهری آن نیز می توان به پاوه، نوسود، بیاره و نودشه اشاره کرد که البته در شهرهایی نیر مریوان، کامیاران، روانسر، سنندج، کرمانشاه و تهران نیز از طریق مهاجرت مردم هورامی زبان ساکن شده اند.
منبع:هفت صبح
سفر به هند کوچک ایران
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
از نظر خیلی ها تابستان وقت خوبی برای سفر به کرمان نیست اما اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید، باید در عقیده خود تجدید نظر کنید. کرمان، با وجود گرمای خشک و سوزان این روزهایش، لکه هایی از سرسبزی و زیبایی دارد که می توانید در آنها بهار را تجربه کنید.
اگر تنها 25 دقیقه از گرمای داغ كویر كرمان فاصله بگیرید می توانید به سرزمینی برسید که آسمانش را ابر پوشانده و زمینش را مه. انگار یک تکه از مدیترانه جدا شده و وسط کویری ترین بخش ایران افتاده است. جیرفت که مردم به آن لقب هند كوچك ایران را داده اند با ییلاق معروفش، دلفارد، جایی است که در این گرمای تابستان می توانید به آن پناه ببرید. مسیر دلفارد برای کرمان، حکم جاده چالوس را دارد برای تهرانی ها. همانقدر سبز، خنک و زیبا.
در مسیر جیرفت به دلفارد جنگل های حفاظت شده گلپرک را خواهید دید. گلپرک یا همان انار شرطان درختچه بومی جنوب آسیا و یکی از گونه های درختی در حال انقراض است که در مناطق بیابانی و خشک در جنوب ایران به خصوص بوشهر، خوزستان، هرمزگان و کرمان می روید. در واقع جنگل گلپرکی دلفارد در جیرفت از رویشگاههای معروف آن در ایران است. بعد از گذشتن از کنار این جنگل ها، به دلفارد خواهید رسید.
دلفارد پر است از درخت های پرتقال، گردو، انار و موز که آن را شبیه باغی از میوه های گوناگون کرده است. در دلفارد میوه های فصل گرم و فصل سرد را با هم یکجا می بینید. در کوهستان ها هم پسته وحشی، پونه، کهکم، ارچن، بادام کوهی، ارس، گون، درمنه، زیره و گیاهان دارویی دامنه ها را پر کرده اند.
سرزمین آبشارها
دلفار مهد آبشارها هم نامیده می شود. آبشار کوه سیر، آبشار سرند کوه، آبشار زورک، آبشار دره تنگ، آبشار کوه نیمه و آبشار گلمای دخترکش از آبشارهایی هستند که در دلفان می توانید ببینید.
آبشار دره گُلم دخترکش در فاصله 47 کیلومتری شمال جیرفت در دره ای شرقی–غربی که با چنارها پوشیده شده قرار دارد. در مناطق جنوبی استان کرمان، گُلم به معنای حوضچه آبی است که در رودخانه ها یا محل آبریز آبشارها به وجود می آید. گُلم دختر کش هم احتمالا اشاره به حادثه ای دارد که در آن دختری در حوضچه غرق شده است. این آبشار از چهار حوضچه یا گُلم تشکیل شده که گُلم دوم برزگتر از بقیه است و ارتفاع آبشار در آن به حدود 10 متر می رسد. رسیدن به آبشارهای بالاتر اما نیازمند عبور از مسیرهای سخت تری است که کوهستانی و بکر به نظر می رسد.
کمی دورتر از این آبشار، آبشار دلفارد را خواهید دید که در چهل کیلومتری شمال غرب جیرفت و در محل روستای کراه قرار دارد. آبشار کراه و چند آبشار متوالی آن از یک رودخانه دائمی به نام دلفارد سرریز می شوند که خود این رودخانه 30 کیلومتری از کوه بهرآسمان در 53 کیلومتری شمال غربی جیرفت سرچشمه گرفته و روستاهای دربا، دلفارد، دهنه زنگر، رزشیرین، رضی آباد و کولدون را سیراب می کند و در نهایت با رودخانه سگدر مخلوط می شود و رودشور جیرفت را تشکیل می دهد.
کجا بمانیم؟
دهستان دلفارد در بخش ساردوئیه جیرفت قرار دارد و برای اقامت گردشگرانی که به نآنآنجا سفر می کنند، یک پیشنهاد ویژه دارد. هتل بزرگ دلفارد که با همکاری بخش خصوصی و سازمان میراث فرهنگی و گردشرگری را راهندازی شده است با معماری سنتی است خود شما را به اقامت در خانه های شیروانی دار دعوت می کند. جایی که آشپزها غذاهای سنتی کرمان را جلوی چشم شما می پزند و نان تازه را از تنور هتل بیرون می آورند و سر سفره گردشگران می گذارند.
منبع:tebyan.net
آشنایی با غارگل زرد !
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
غار گل زرد غاری، رودخانهای در دامنه جنوب شرقی قله 3706 متری گل زرد که از مجموعه قلههای ناظر بر کوه دماوند است. این غار که در استان مازندران، در منطقه پلور و در مراتع شمالی روستای منظریه قرار دارد، از معدود غارهای طبیعی موجود در این منطقه به شمار میرود.
سطح درون غار از کربنات کلسیم پوشیده شده و درون آن چندین حوضچه آب سرد وجود دارد. عمق برخی از این حوضچهها به 4 متر میرسد. گل زرد از غارهای فعال آهکی است و زایش انواع «سازندهای آهکی» در آن ادامه دارد. آبهای زیرزمینی در تمام سال در این غار جریان دارند. هرساله گردشگران داخلی و خارجی از این غار بازدید میکنند.
در جاده هراز، در فاصله 65 کیلومتری تهران، کمی پیش از خروجی سد لار و نرسیده به راهدارخانه منظریه، جادهای خاکی از سمت چپ مسیر اصلی منشعب میشود که 4 کیلومتر طول دارد. بالا رفتن از آن تنها با خودروهای شاسیبلند و یا پیاده امکانپذیر است. این جاده در انتها به یک کلبه کوهستانی میرسد که از کنار آن تا دهانه غار نیم ساعت پیاده راه است.
زمان مناسب برای بازدید غار گل زرد خرداد تا شهریورماه هرسال است و پیش و پس از این زمان دهانه غار معمولاً به دلیل آبگرفتگی بسته است. پیادهروی و پیمایش غاری بکر و دستنخورده با آبشارها و دریاچههایی زیبا، عکاسی از شگفتیهای داخل غار و طبیعت منطقه از دیگر نکاتی است که دوستدار طبیعتی را به خود جذب میکند
لوازم ضروری
کولهپشتی یکروزه کوچک، کفش کوهپیمایی سبک، لباس مناسب طبیعتگردی و لباس اضافه برای آنکه اگر هنگام خروج از غار لباستان کثیف شد تعویض کنید، کاپشن بادگیر و لباس گرم اضافه، هدلمپ به همراه باطری اضافه، قمقمه آب (پر شده)، زیرانداز انفرادی، لیوان شخصی، یک وعده ناهار قابلحمل، داروی مصرفی شخصی و کارت شناسایی.
همچنین اگر دستکش نخی معمولی یا (دستکش کتانی کارگری که بهراحتی میتوانید از ابزارفروشیهای محلهتان تهیه کنید) برای داخل غار، پشت گردنی بادی برای استراحت داخل ماشین، پانچو، کلاه و عینک آفتابی، دوربین عکاسی، فلاسک کوچک چای (پر شده) به همراه ببرید از این سفر بیشتر لذت خواهید برد.
منبع:bazarkhabar.ir
10 جاذبه شگفتانگیز طبیعت
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
در این مطلب 10 شگفتی دنیا را برایتان معرفی کرده ایم که بسیار عجیب و زیبا هستند و مسلما شناخت آنها برایتان جذابیت خواهد داشت.
طبیعت جاذبه های شگفت انگیز بسیاری دارد که نوع بشر فقط بخشی از آنها را کشف کرده است و بسیاری از آنها همچنان ناشناخته هستند. در این مطلب 10 شگفتی دنیا را برایتان معرفی کرده ایم که بسیار عجیب و زیبا هستند و مسلما شناخت آنها برایتان جذابیت خواهد داشت.
1.جنگل در اعماق دریا
کاندج در قزاقستان واقع شده است و با نام جنگل زیردریایی نیز شناخته می شود. در سال 1911 میلادی، در نتیجه زمین لرزه، سدی در این منطقه ایجاد شد و آب ها در کنار هم دریاچه ای تشکیل دادند. در نتیجه زمین لرزه، همه درختان به زیر آب فرو رفته اند و همچنان نیز در این دریاچه به حیات خود ادامه می دهند. این جنگل که در زیر آب است، حدود 400 متر عرض و 9 متر ارتفاع دارد.
2. ابرهای غول آسای بیجینگ
این ابرهای سهمگین و بسیار عظیم، آخرین بار در سال 2012 میلادی در آسمان بیجینگ مشاهده شده اند. این ابر بیشتر شبیه منظره ای است که انفجار هسته ای ایجاد می کند. همچون قارچی عظیم در آسمان خودنمایی می کند. این توده که فقط شبیه ابر است و ابر واقعی نیست، در نتیجه گرمای بخش بالایی جو زمین ایجاد می شود.
3. خونریزی قطب جنوب
رنگ قرمزی که در میان سفیدی های قطب جنوب مشاهده می کنید، اکسید آهن سمی است که از تیلور گلاسیا به رودخانه بانی در غرب روانه می شود. آن را به خون ریزی شباهت می دهند زیرا رنگ این اکسید قرمز است. این منظره را می توانید در ویکتوریا لند در قطب جنوب مشاهده کنید.
4. نورباران در مسکو
این منظره بسیار زیبا که همچون ستون های نوری نمایان شده است، از انعکاس نور روی غار یخی ایجاد شده است. خورشید منبع اصلی این نور است به همین دلیل به آن سولار پیلار می گویند. برای تماشای این منظره باید به آیداهو در مسکو سفر کنید.
5. دشت نمک بولیوی
این دشت بسیار زیبا در نزدیکی کوهستان آندیز در جنوب غربی بولیوی واقع شده است. این دشت حدود 10582 کیلومتر وسعت دارد و حدود 3656 متر از سطح دریا بالاتر است. اینجا منطقه ای است که آسمان می تواند تصور خود را بر زمین ببیند. شاید بتوان به آن آینه آسمان نیز لقب داد.
6. موج بلوری
همه ما امواج آبی دریا که به شن های ساحل برخورد می کنند را دیده ایم. اما امواجی که همچون بلور در شب بتابند و برق بزنند را مسلما هیچ کدام ندیده اید. این تصویر کاملا واقعی است و هیچ نوع ترفند فتوشاپی برای خلق این منظره استفاده نشده است. این قطره های ریز و درخشنده آبی رنگ در واقع پلانکتون های گیاهی به نام «بایولومینانس» هستند. آنها در موقعیت های سخت برای حفاظت از خودشان نور آبی و درخشان از خود متصاعد می کنند. از طرف دیگر، گفته می شود، فسفرها در مواجهه با باد به رنگ آبی درخشان خودنمایی می کنند.
7. غار کریستال های غول آسا
این غار عجیب نیز در مکزیک قرار دارد. ماده اصلی تشکیل دهنده این کریستال ها، سنگ گچ (بزرگ ترین کریستال دنیا) است. ارتفاع این کریستال ها حدود 11 متر و وزن آنها حدود 55 تن است. حرارت داخل این غار 58 درجه سانتی گراد و درجه رطوبت 99 درصد است. بنابراین، بدون تجهیزات و لباس های مخصوص نمی توان وارد این غار شد. هیچ انسانی حتی ده دقیقه هم نمی تواند داخل این غار دوام بیاورد.
8. آبشار زیرزمینی بسیار بزرگ در مکزیک
این آبشار فوق العاده زیبا است و در کشور مکزیک قرار دارد.
9. به هم چسبیدگی حباب ها
در کانادا دریاچه ای به نام «آبراهام» وجود دارد که در شمال رودخانه ساسکاتچوان در آلبرت غربی واقع شده است. این دریاچه در سال 1972 میلادی شکل گرفته است و نام آن نیز از سیلاس آبراهام گرفته شده است. همیشه مقدار زیادی گاز متان از این دریاچه متصاعد می شود که موجب شکل گرفتن حباب روی آن شده است. در زمستان، هنگامی که آب یخ می زند، این حباب ها به یکدیگر می چسبند و توده های زیبایی از حباب را تشکیل می دهند.
10. رعد و برق آتشفشانی
در برخی مکان ها همزمان با فوران آتشفشان، در میان دود و مه و ابر موجود رعد و برقی نیز می زند که منظره بسیار عجیب و جالبی می سازند. دانشمندان اعتقاد دارند این رعد و برق در نتیجه اصابت سنگریزه ها، عناصر گازها و خاکستر ها ایجاد می شوند. این رعد وبرق بسیار جالب از عناصر سنگ های تیره و کدر به وجود می آید به همین دلیل نام انگلیسی آن Dirty Thunderstorm است.
منبع:bartarinha.ir
پارک ژوراسیک در تهران !+تصاویر
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
برای تماشای آثار طبیعی و حیاتوحش نیازی به صرف هزینه و طی کردن مسافت طولانی وجود ندارد. بلکه در همین پایتخت مکانی با همین هدف در قالب موزه تهیه شده است.
موزه طبیعت و حیاتوحش ایران در 1372، از سوی شهرداری تهران بهمنظور آشنا کردن، مردم با میراث فرهنگی و طبیعی و شناخت اهمیت حفاظت از محیط سبز و حیوانات افتتاح شد.
این موزه در 1376 به عضویت شورای بینالمللی موزهها (ICOM) و کمیسیون آموزش و ارتباطات سازمان جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN CEC) درآمد و در همین سال نیز به شبکه جهانی اینترنت پیوست.
ساختمان موزه با مساحتی حدود 12000 مترمربع در دو طبقه، با بخشهای متعددی چون زمینشناسی، پرندگان، پستانداران، سالن پروانه و کارگاه تاکسیدرمی است که هریک خود به بخشهای مختلفی تقسیم شده است.
بخش پرندگان و پستانداران با شش سالن که به شرح ذیل است:
سالن مارها، گوزنها، خرس قهوهای آمریکای شمالی و پرندگان، سالن آهو، قوچ، قرقاول، خرس، پلنگ، شغال، روباه، گرگ و سالن پستانداران قاره آفریقا و سالن آبزیان و خزندگان.
بخش زمینشناسی با دو سالن که در آن ویژگیهای دوران مختلف زمینشناسی از نظر محیطزیست جانوری و گیاهی به تصویر کشیده شده است.
سالن هشت این موزه شامل بخش پروانهها، عنکبوتها، رتیلها و عقربها است.
در بخش کارگاه تاکسیدرمی، چگونگی فن حفظ و نگهداری موجودات بهصورت غیرزنده به نمایش گذاشته شده است.
از ویژگیهای خاص این موزه، دارا بودن بخشهای جانوران زنده مانند پرندگان، خزندگان و دوزیستیها، آبزیان، پستانداران بخصوص گربهسانان بزرگ و در بخش غیرزنده، نوع کمیاب پوست ببر مازندران که خود منقرض شده است و نمونههای پوست آن با رعایت مقررات CITES، جهت بررسی ژنتیکی به آمریکا فرستاده شده است. همچنین، دو نمونه از نادرترین و زیباترین پستانداران در حال انقراض، با نامهای گورخر ایرانی و یوزپلنگ آسیایی در آن به نمایش گذاشته شده است.
سایر قسمتها و امکانات رفاهی موزه به شرح ذیل است:
کتابخانه با داشتن 15000 جلد کتاب در تمام زمینههای تخصصی مربوط به محیطزیست، از معتبرترین کتابخانههای علوم گیاهی و جانوری در تهران به شمار میرود. این کتابخانه در ابتدای خیابان نیاوران جنب پارکینگ طبقاتی شهرداری واقع است.
آمفیتئاتر با ظرفیت 60 نفر محل نمایش فیلمهایی درباره حیاتوحش و همچنین برگزاری سمینار و کنسرتهای این مرکز در ایام جشنواره کودک و طبیعت و روز جهانی کودک است.
سینمای روباز که هرساله از اول تابستان تا پایان شهریور دایر است و فیلمهای سینمایی را در سئانس 21 و 23 به نمایش درمیآورد ورودی سینما 1000 تومان است.
دامپزشکی یا کلینیک pet cheak up مرکزی است جهت معاینه و درمان حیوانات مختلف خانگی. همچنین در این کلینیک حیوانات مختلف اهلی از جمله پرندگان، سنجاب، خرگوش، سگ و ماهی به فروش میرسد.
این موزه غیر از ایام سوگواری و روزهای شنبه در مابقی روزها از ساعت 8-30 تا 12.30 و از ساعت 13.30 تا 20.30 پذیرای بازدیدکنندگان است.
آدرس: خیابان نیاوران، دارآباد
منبع: بازارخبر
چشمه کانی گراوان
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
چشمه کانی گراوان در فاصله دو کیلومتری شهرستان ربط و 12 کیلومتری شمال شرقی شهرستان سردشت در استان آذربایجان غربی واقع شده است و از جاذبه های گردشگری مهم شهرستان سردشت به شمار می رود.
آبی که بصورت جوشان از این چشمه بیرون می آید دارای املاح بسیار زیاد است که اگرچه آشامیدنی نیست، اما برای پوست خاصیت درمانی دارد. آب چشمه پس از جاری شدن املاح خود را بر زمین به جا می گذارد که در نتیجه انباشته شدن این املاح روی هم حجم توده ی مخروطی شکل و زیبای شکل گرفته است.
برای رفتن به چشمه گراوان باید در مسیر جاده سردشت- مهاباد حرکت کنید. این چشمه از نظر زمانی 30 تا 35 دقیقه با شهر سردشت فاصله دارد. پس از عبور از شهر راور، با گذراندن یک جاده یک کیلومتری خاکی که با پیچهای متعدد از میان گندمزارهای دیم و جنگلهای بلوط غرب عبور میکند، به این چشمه میرسید. چشمه روی کوهی سنگی به رنگ کرم و قرمز واقع شده است.
منبع:tebyan.net
تالاب زریوار + تصاویر
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
تالاب آب شیرین زریوار ( به کردی: زریبار ) در فاصله ۳ کیلومتری غرب شهر مریوان، در استان کردستان ایران و از مکانهای دیدنی و گردشگری این استان است. آب تالاب شیرین است و از تعدادی چشمهٔ کفجوش و بارش تأمین میشود. در بیشتر زمستانها سطح دریاچه کاملاً یخ میبندد. این تالاب در طول جغرافیایی ′۸°۴۶ و عرض جغرافیایی ′۳۲°۳۵ و ارتفاع ۱۲۸۵ متری از سطح دریا واقع گردیدهاست. طول دریاچه زریوار حدود ۵ کیلومتر و عرض آن حدود ۱٫۶ کیلومتر است. وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداکثر عمق آن ۵/۵ متر است.
تالاب زریوار یکی از منحصر به فردترین دریاچههای آب شیرین در جهان بشمار میرود و کلیه شرایط جامع یک تالاب بینالمللی را داراست و حتی مواردی از رفتار و عملکرد برخی از موجودات مشاهده میگردد که تاکنون مطالعه و یا اعلام نشدهاست که نیاز به بررسی بیشتر را میطلبد.
حجم تقریبی آب تالاب حدود ۳۰ میلیون متر مکعب برآورد شدهاست. محیط تالاب حدود ۲۲، ۵کیلومتر و میزان متوسط بارندگی ۷۸۶ میلیمتر در سال است. رطوبت نسبی برابر ۴/۵۸ درصد و متوسط تبخیر سالیانه معادل ۱۹۰۰ میلیمتر گزارش شدهاست.
اکوسیستم تالاب
تالاب زریوار به عنوان یک واحد اکولوژیکی و یک اکوسیستم آبی در کردستان پدیدهای بسیار زیبا و نادر میباشد. زریوار با قرار گرفتن در یک دره طولی نسبتاً وسیعی از دو طرف غرب و شرق با کوههای پوشیده از جنگل احاطه شدهاست. پوشش غالب اراضی در این منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل میدهند که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی بوده و در حالیکه سایر گونههای جنگلی دیگر مانند گلابی وحشی، زالزالک، بادام در شیبها و نقاط مختلف آن خودنمایی میکند.
پوشش گیاهی
از پوششهای گیاهی دریاچه میتوان به گیاهان شناور چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونههایی از گیاهان خاردار و از گیاهان حاشیهای میتوان به گونههای نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفتبند، پیچکها، لویی و بزواش، جگن و نعناع اشاره کرد.
آبزیان
گونههای بومی: سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی، ماهی گامبوزیا (در حال حاضر این گونهها در دریاچه یافت نمیشوند) گونههای غیربومی: ماهی آمور سفید، کپور آیینهای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک اشاره کرد. ضمناً یک گونه مارماهی، ۵ گونه فیتوپلانکتون و ۱۷ گونه زئوپلانکتون شناسایی شدهاست. در خصوص گونههای وارداتی اخیر توسط سازمان شیلات و آبزیان میتوان به گونه ماهی Gambosia siaaffinhs از خانواده poecilidae و یک گونه میگوی غول پیکر آب شیرین اشاره کرد.
امکانات و تسهیلات برای گردشگران
* خرید از بازارچه مرزی باشماق در فاصله ۱۶ کیلومتری
* نمایشگاههای صنایع دستی
* پارکینگ کنار دریاچه
* هتل چهار ستاره زریوار در کنار دریاچه
* هتل چهار ستاره نوروز در مریوان
* ستادهای اسکان مهمانان در تعطیلات عید و تابستان
منبع:lastsecond.ir
آسارا؛ نگین کوه های البرز
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
در هوای این روزهای تهران و خستگی ناشی از شلوغی زندگی شهری، هر مسافری دلش میخواهد تا برای یک روز هم که شده است، در کنار دشتی بنشیند و حسابی از طبیعت لذت ببرد.
در این میان، آسارا با مسافت کوتاه از پایتخت و جاذبههای گردشگری از جنگل و درختان قطور کهنسال، رودخانه خروشان، بلندیهای کوهستانی زیبا گرفته تا امامزادهها، آثار تاریخی از جمله کاخ و قلعه، غارها، آتشکدهها، گلهای وحشی، کوچهباغهای روستایی، حیاتوحش، دریاچه و آبشار، وجود دائمی بلورهای سپید برف در ارتفاعات و درههای خوشمنظره، همه و همه چنان فضای دلانگیزی فراهم کرده که هر انسانی را بهسوی خود فرامیخواند.
بیشک آسارا نگینی بر تارک سلسله جبال زیبای البرز جنوبی است که با هزاران سال تاریخ نهفته در خود، گوشهای از قدمت و تمدن ایران زمین را به تصویر میکشد.
آسارا یکی از مهمترین قطبهای گردشگری کشور و از مناطق گردشگری هدف استان تهران به شمار میرود چراکه نزدیکترین جاده دسترسی تهران به استانهای شمالی کشور از این بخش میگذرد.
آسارا کجاست؟
بخش آسارا یکی از سه بخش شهرستان کرج در استان البرز ایران بوده که شامل ۳ دهستان آدران، آسارا و نساء است. دهستان آدران دارای ۱۸ روستا، دهستان آسارا ۲۱ روستا و دهستان نساء دارای ۱۷ روستای تابعه است (جمعاً ۵۶ روستا).
بخش آسارا با جمعیت حدوداً بیست هزار نفر که متشکل از بومیان ساکن دائمی بخش است و تعداد ۶۲۰۰ واحد مسکونی در کوههای البرز واقع شده است.
حدود 80 کیلومتر از مسیر جاده کرج-چالوس در این بخش قرار گرفته است که یکی از محورهای مواصلاتی استانهای تهران و مازندران و چند استان دیگر ایران بهشمار میآید.
جاذبهها
اکنون بومیترین مردم کرج ساکن این بخش هستند و سالانه حدود 13 میلیون جهانگرد و گردشگر داخلی دستکم بهصورت عبوری از این منطقه دیدن میکنند.
شایانذکر است که اولین جاذبهای که در ابتدای ورودی به آسارا از سمت کرج به چشم میخورد، قلعه تاریخی صلصال است که قدمت آن به دوران پیش از اسلام بازمیگردد.
آبشار زیبا و دیدنی هفتچشمه در منطقه آدران آسارا واقع در کیلومتر 17 جاده کرج - چالوس با ارتفاع حدود 70 متر جاذبه بعدی این خطه است که میتوان ساعتها در کنار آن نشست و به زیباییهای آبشار و آسمانی که از میان صخرهها، فضایی رؤیایی را ایجاد کرده است را تماشا کرد.
بهطور کلی آبشارهای مواج و خروشان این بخش و تراوش ذرههای آب که بهصورت گرد در اطراف پراکنده میشود از جمله آبشار خور و آبشار روستای کلها از چنان جذابیتی برخوردار است که با کلمات و جملهها چندان قابل توصیف نیست و فقط دیدن آنها از نزدیک میتواند گویای اینهمه طراوت و زیبایی باشد.
وجود رودخانه کرج بهموازات جاده کرج - چالوس، زیباییهای بخش آسارا کرج را دوچندان کرده است.
آب این رودخانه که در پشت بلندای سد امیرکبیر کرج، دریاچه نسبتاً وسیعی را تشکیل داده و منظره بدیع و چشمنوازی را ایجاد کرده و بخصوص قرار گرفتن روستای کوچک و زیبای "واریان" همچون جزیرهای کوچک در آنسوی آب که یکی از راههای رسیدن به آن سفر با قایق است، هر گردشگر و مسافر و بهتر است بگوییم هر بینندهای را مجذوب خود میکند.
بخش آسارا کرج با دارا بودن سه قله بالای چهار هزار متر از جمله قله کهار و ناز، پیست اسکی بینالمللی دیزین (مهمترین پیست اسکی کشور که دارای دو هتل، 19 کلبه یا شاله و پنج رستوران) و پیست اسکی خور در منطقه زیبای سرزیارت وارنگه، از ظرفیتها و توانمندیهای این منطقه در گردشگری ورزشی محسوب میشود.
این بخش همچنین از نظر مذهبی میتواند زائران بیشماری را بهسوی خود جذب کند چراکه امامزادههای زیادی از جمله امامزاده حسین روستای گوراب، امامزاده برادران عبدالله روستای کندر، مسجد 900 ساله ارنگه با سنگنوشتهای تاریخی درباره تاریخ احداث منبر و وجود امامزادهای در زیر این مسجد، امامزاده هارون هاشم روستای لیلستان، امامزاده سپهسالار روستای تکیه و امامزاده حسن روستای حسنک در، نمونههایی از مکانهای زیارتی این بخش به شمار میرود.
لوازم ضروری سفر
کارت ملی، کفش مناسب برای پیادهروی در دشت و کوه، پوشاک مناسب و راحت برای حرکت در آبشار و رودخانه، یکدست لباس اضافه، ظروف شخصی (لیوان، بشقاب، قاشق و چنگال)، لوازم بهداشتی شخصی
هزینه سفر
یقیناً لذت سفر به چنین منطقهای زمانی دوچندان خواهد شد که در صندلی اتومبیل نشسته و نظارهگر منطقه بیرون باشید.
به همین دلیل است که اغلب تورهای گردشگری هر هفته با هزینهای بین 40 تا 50 هزار تومان به این منطقه مسافر میبرند.
منبع:bazarkhabar.ir
تصاویری از زیباییهای روستای اسفیدان خراسان
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
روستای اسفیدان از توابع شهرستان بجنورد و یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین روستاهای خراسان میباشد.روستای اسفیدان در 45 کیلومتری جنوب شرقی بجنورد واقع شده است و از مناطق نمونه گردشگری استان خراسان شمالی است که در میان دره ای سرسبز قرار گرفته است و پیرامون آن را کوههای مرتفعی پوشانده است.
منبع:mehrnews.com
جنگل هلی دار؛ قلب سواد کوه
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
جنگلهای سوادکوه در استان مازندران یکی از بکرترین مناطق گردشگری ایران به شمار میرود که هنوز برای گردشگری و میهمانپذیری ناشناخته است. در این میان جنگل هلی دار با هوایی مه گرفته یکی از دیدنی ترین نقاط است.
بخش وسیعی از شهرستان سوادکوه دارای جنگلی متراکم و متنوع با درختهایی نظیر راش، افرا، توسکا، ملج و نوع کمیاب درخت سردار یا سرخدار میباشد.
جنگلهای بکر در مناطقی که میان بومیان و اهالی پرتاس خوانده میشوند دارای مسیرهای سخت و دشوار بوده ولی به لحاظ قرار گرفتن در ارتفاعی خاص، همواره در پوششی از مه قرار داشته و مناظر بدیعی را پدید میآورند. در میان این نوع از جنگلها نیز درههای زیبا، به همراه نهرها، آبشارها و چشمهسارهای متعدد، خودنمائی میکند.
وجود درختها و درختچههای منحصر بفردی مانند سف، تل، تلکا، زرشک، الاش و لازه بهمراه گیاهان میوهدار وحشی مثل ازگل، ولیک، زالزالک، گالش انگور، سولس و ته دونه، بر جذابیت نواحی جنگلی سوادکوه افزوده است.
در این میان جنگل هلی دار در فاصله 220 کیلومتری تهران قرار دارد، این جنگل با درختانی سرسبز و بلند قامت و هوایی خنک و دلپذیر دل هر بینندهای را میرباید. برای گذران یک روز مفرح در طبیعتی اغلب مهگرفته، پیادهروی و کوهپیمایی در جنگلهای کاملاً بکر و انبوه سوادکوه در روزهای آخر هفته خالی از لطف نیست.
در این جنگل پیادهروی و کوهپیمایی متوسط بین 2 تا 4 ساعت، زمان میبرد.
لوازم ضروری سفر
کولهپشتی کوچک یک روزه، کفش کوهپیمایی سبک، لباس مناسب طبیعتگردی، کاپشن بادگیر و لباس گرم اضافه، زیر انداز انفرادی، قمقمه آب پرشده، لیوان شخصی، یک وعده ناهار قابل حمل، داروی مصرفی شخصی، کارت شناسایی.
لوازمی چون پشت گردنی بادی برای استراحت داخل ماشین، پانچو، باتوم کوهپیمایی. فلاسک کوچک چای (پرشده)، کلاه و عینک آفتابی، جوراب اضافه، کرم ضدآفتاب، دوربین عکاسی، کتاب اطلس راههای ایران، هد لمپ سفر بهتری را برای شما رقم میزند.
اینجا ونیز ایران است !
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
تالاب بین المللی شادگان به عنوان یک تالاب مهم بین المللی شناخته شده، عليرغم تنوع زیستی غنی و جاذبه هاي گردشگري فراوان، متاسفانه هنوز در كشور و حتي استان خوزستان ناشناخته مانده است. کوچه پس کوچه های روستای سراخیه در میان آب هستند و به همین دلیل، می گوییم اینجا ونیز ایران است البته به جز آب هیچ شباهت دیگری به ونیز ندارد.
تالاب شادگان با وجود نعمت و ظرفیت های بی شمارش هیچگاه توسعه و احیای قابل توجه را به خود ندیده است و تاکنون تمام برنامه های ایجاد شده برای آن در حد آرزو و رویا مانده است این در حالی است که اخیرا به علت شرایط بی نظیر تالاب حتی سرمایه گذاران خارجی نیز برای توسعه آن ابراز علاقه کرده اند.
این تالاب یک سیستم زیست محیطی وسیع متشکل از تالاب های شیرین و شور، به علاوه خلیج جزر و مدی خور موسی و جزایر آن است. تالاب در پائین دست حوزه رودخانه جراحی بین شهرهای شادگان، آبادان و ماهشهر در استان خوزستان قرار داشته و در سمت پائین دست، به خلیج فارس می پیوندد.
از ویژگیهای مهم و بی نظیر تالاب شادگان می توان به مقیاس بزرگ، طبیعی بودن، تنوع زیستگاهی و نقشی که در تامین معاش ساکنان محلی ایفا می کند، اشاره كرد. سه شهر بزرگ شادگان، آبادان و ماهشهر در حاشیه این تالاب و تعدادی روستا نیز در مجاورت آن قرار دارند، همچنين دو روستا در داخل این تالاب قرار گرفته اند. جمعیت شهر شادگان و روستاهای اطراف از نظر تاریخی برای تامین معاش وابسته به تالاب هستند.
از مهمترین تهدیدات این تالاب می توان به وجود جریانات ورودی زهکش ها، آلودگی آب، کاهش جریان های سیلابی، تغییرات اقلیمی، خشکسالی طولانی مدت، معرفی گونه های غیربومی، نشت مواد نفتی از لوله ها و اختلال و ایجاد مزاحمت برای حیات وحش اشاره کرد.
کوچه پس کوچه های روستای سراخیه در میان آب
اینجا ونیز ایران است البته به جز آب هیچ شباهت دیگری به ونیز ندارد. بر خلاف تصور اولیه در تمام این محدوده آب نمی بینید و تالاب شادگان، فضایی مشابه خور دارد.
رودخانه جراحی بزرگترین تامین کننده آب این تالاب است و بعد از آن نهر بحره که از رودخانه کارون منشعب می شود، تالاب شادگان را تغذیه می کنند. طغیان کارون و مدهای خلیج فارس و بارش های منطقه هم در تامین آب شادگان نقش دارند. تالاب شادگان باقیمانده از تالاب بسیار بزرگی است که زمانی تا هورالعظیم در مرز عراق ادامه داشته و احتمال می رود بخش دور افتاده و جدا شده ای از مجموعه تالاب های گسترده و به هم پیوسته بین النهرین باشد.
مساحت تالاب شادگان که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده، 400 هزار هکتار است اما اندازه گیری سال 1383 مساحت تالاب را حدود 54 هزار هکتار نشان می دهد.
شکارچیان در تالاب شادگان
تالاب شادگان که در کنوانسیون بین المللی رامسر ثبت شده در جلگه خوزستان و شمال خلیج فارس قرار گرفته و میزبان تعداد زیادی از پرندگان کم نظیر بومی و مهاجر است.
این تالاب زیستگاه 174 گونه پرنده است که 13 گونه از آنها مانند اردک مرمری، پلیکان پا خاکستری، عروس غاز، اردک سرسفید، گیلانشاه خالدار، عقاب شاهی، عقاب تالابی خالدار و عقاب دریایی دم سفید در معرض خطر انقراض جهانی است.
با این وجود، شکار پرندگان در این تالاب به شکل وسیعی صورت می گیرد و فروش پرندگان شکاری یکی از راه های امرار معاش روستاییان اطراف تالاب است و گاه گاه قایق های شکارچی در منطقه دیده می شوند که شکارچیان با تفنگ شکاری بر روی آنها به دنبال صید خود می گردند و تقریبا هر پرنده ای که بخواهید در سبد زنانی که در کنار جاده بساط کرده اند، یافت می شود از طاووسک اهلی تا مرغ و خروس های خانگی.
جذابیت تالاب
به گواه افرادی که در محیط پیرامون تالاب شادگان حضور یافته اند، این تالاب آنقدر زیبا و پر جذبه است که بيش از دو بار افرادی را به سمت خود می کشاند و به عبارتی ارزش و لذت بیش از یک بار دیدن را دارد.
در اين تالاب، انواع ماهيان آب شيرين و شور مانند بنی، شيريد، حمری، شانك، ماهي های پرورشی و پرندگانی چون فلامينگو، حواصيل، لك لك، غاز وحشی، اردك،گراز،و … زيست می كنند. تنها زيستگاه و محل زاد و ولد اردك كركری در جهان اين تالاب است و پرندگانی چون «گيلانشاه خالدار» و «اكراس آفریقایی» نيز از نمونه های بسيار كميابی هستند كه در اين منطقه يافت می شوند.
صنایع دستی شادگان
وی به صنایع دستی منحصر به فرد این شهرستان اشاره مي كند و مي گويد: در شادگان عبابافی و جاجیم بافی رواج دارد. صنایع دستی شادگان هم مانند سایر نقاط این ناحیه از بافت حصیر، بوریا، سبد و امثال آن تشکیل شده و برای تهیه آن از برگ درخت خرما و یا نی های تالاب شادگان استفاده می شود.
آب و هوای شهرستان شادگان
آب و هوای گرم و مرطوب شهرستان شادگان سبب رواج محصولات گرمسیری در این ناحیه شده است. گندم، خرما و برنج از عمده ترین محصولات کشاورزی منطقه به شمار می روند. دامداری نیز در این شهرستان رواج داشته و انواع فرآورده های لبنی و تولیدات دامی مانند لبنیات، پشم و پوست از محصولات دامی این شهرستان است.
کنوانسیون رامسر
تالاب بینالمللی شادگان یکی از تالبهای بزرگ ایران است. این تالاب در جنوب غربی ایران در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شدهاست. در همایش تالابهای جهان که در رامسر برگزار شد تصمیم گرفته شد که سه تالاب شادگان، خورموسی و خور الامیه با عنوان تالاب شادگان شناخته شود.
کنوانسیون رامسر معاهدهای بینالمللی است که در ۱۹۷۱ امضا شدهاست به منظور حفظ و نگهداری تالابها میباشد. در این کنوانسیون فهرستی از تالابهای مهم جهان نیز تهیه شده که به «فهرست رامسر» شهرت دارد. در این فهرست بریتانیا با ۱۶۴ تالاب از لحاظ تعداد و کانادا با ۱۳۰ هزار کیلومتر مربع تالاب، از لحاظ وسعت رکورددار است.
مقر دائمی کنوانسیون در گلند، سوئیس است. گفته میشود سدسازی و رعایت نشدن نیاز آبی تالاب، تخلیه پسابهای آلودهای چون مزارع نیشکر، پرورش ماهی و فولاد خوزستان، عبور لولههای نفتی، فعالیت ۳۰ واحد پتروشیمی و تخلیه زبالههای شهری، این تالاب منحصربهفرد را از سال ۱۳۷۲ وارد فهرست قرمز تالابهای بینالمللی (لیست مونترو) کرده است. آب این تالاب بین المللی که از لحاظ رتبههای ثبت شده در یونسکو در گذشته در رتبه پنجم جهانی قرار داشت، از رودخانههای جراحی و کارون همچنین جزر و مد خلیج فارس تامین میشود که به رغم فصلی بودن بخش آب شیرین آن، آب شور تالاب به دلیل متصل بودن به خورها و خلیج فارس، دایمی است.
منبع:bartarinha.ir
طبیعت زیبای چرداول در ایلام
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
شهرستان چرداول یکی از شهرستانهای استان ایلام است که مرکز آن شهر سرابله میباشد .اکثریت مردم شهرستان چرداول کرد زبان هستند که با لهجه کلهری تکلم می کنند.
شهرستان چرداول با مساحت 2236 كيلومتر و جمعيت 82000 نفر در شمال شرقي استان ايلام كه 09/11 درصد مساحت استان را شامل مي شود واقع شده است . اين شهرستان از شمال به استان كرمانشاه ، از شرق به استان لرستان و از غرب و جنوب به شهرستان ايلام محدود است . فاصله مركز شهرستان تا مركز استان 35 كيلومتر مربع است.
از نظر قدمت تاريخي داراي آثار باستاني فراواني است از آن جمله شهر باستاني سيروان در بخش شيروان و قلعه سام مربوط به دوره ساساني در روستاي چم بور چرداول و همچنين پل تاريخي دوره ساساني و بسياري آثار ديگر از جمله كوههاي قابل ذكر اين شهرستان « لنه » و « چرمين» كه در حد فاصل دو منطقه شيروان چرداول امتداد دارد ، ميتوان اشاره نمود . پل تاريخي بيژنوند يا بيجنوند، تپه هاي باستاني ( دوآوان) در نزديكي سرابله، قلعه هره قلوس در روستاي موشكان، قلعه و ديوار دفاعي كوه خرمه،آثار متعدد در روستاهاي زنجيره . شباب، آتشكده موشكان در نزديكي شهر سرابله و … ازجمله آثار شاخص ديگر اين شهرستان محسوب مي گردند .
هر ساله این شهرستان پذیرای میهمانانی از استان های کرمانشاه ، لرستان ، همدان ، خوزستان و ... میباشد ... فضای زیبای شهر و وجود دریاچه ای در مرکز شهر به زیبایی این شهر کمک کرده است .
منبع:bartarinha.ir
مکانهای متروکه و ترسناک توریستی جهان
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
افراد بسیاری هستند که هر ساله هزینه های بسیاری را صرف سفر به مدرن ترین و جدیدترین نقاط توریستی دنیا می کنند. در میان هم بسیاری ترجیح می دهند تا به نقاطی خلوت بروند و از آرامش این مکان ها استفاده کنند. در این گزارش تصمیم داریم نقاطی را برای شما معرفی کنیم که در عین آرامی تاریخچه ای تاریک نیز به همراه دارند، شهرها و مکان هایی که روزی محل زندگی هزاران نفر بوده اند اما امروزه به صورت کامل متروک شده اند.
St. Elmo, Colorado
شهری که زمانی به علت کشف چندین معدن در مناطق مختلف آن با رشد بسیار زیادی مواجه شد و توانست جمعیت بسیاری را جذب خود کند. این شهر در سال 1922 پس از اینکه راه آهن آن تعطیل شد رونق خود را از دست داد و به مرور زمان متروک شد.
Chaco Canyon, New Mexico
شهری که در سالهای 800 تا 1100 میلادی از رونق بسیار زیادی بهرهمند بود و جمعیت بسیاری زیادی در آن زندگی میکردند. در این زمان این شهر به عنوان محلی برای جشنها و مراسمهای بزرگ استفاده میشد و در آن ساختمانهای زیبای بسیاری ساخته شده بود.
Bodie, California
شهری که در سال 1879 با کشف چند معدن طلا در نزدیکی توانست به شهرت بسیار زیادی دست یابد، این شهر پس از این که معادن طلای اطراف آن خالی شد به آرامی شهروندان خود را از دست داد و در نهایت به صورت کامل متروک شد. این روزها تعدادی از ساختمانهای مرکزی این شهر هنوز پابرجا هستند.
Humberstone and Santa Laura, Atacama Deser, Chile
شهری که زمانی مرکز معادن نمک بود و زمانی افراد بسیاری در ان به کار و زندگی مشغول بودند. این شه نسبتاً بزرگ در سال 1958 به صورت کامل متروکه شد. از ساختمانهای باقی مانده این شهر سینما، سالنهای ورزشی و حتی یک هتل باقی مانده است.
Bhangarh, India
یک شهر مرکزی و بزرگ در شمال کشور هند که زمانی به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای این کشور شناخته میشد. این شهر در سال 1720 توسط یک پادشاه تسخیر شد و پس از آن به صوت کامل متروکه شد. ساختمانهای قدیمی این شهر از جمله سالن تئاتر، معابد بزرگ و حتی یک قلعه هنوز پابرجا هستند.
Kayaköy, Turkey
زمانی که جنگ میان ترکیه کنونی و یونان در سالهای بعدی جنگ جهانی اول به پایان رسید، شهروندان یونانی که در ترکیه بودند به کشور خود بازگشتند. روستای Kayakoy که نزدیک به 2 هزار نفر شهروند یونانی داشت نیز پس از این واقعه به صورت کامل متروک شد. این شهر در حال حاضر به عنوان یک محل تاریخی ثبت شده است و ساختمانهای آن به صورت کامل محافظت شده است.
Pyramiden, Norway
یک شهر ساخته شد در نزدیکی چندین معدن ذغال سنگ که زمانی شهروندان بسیاری در آن زندگی میکردند. از جمله ساختمانهای این شهر میتوان به کتابخانه ای پر از کتاب، ورزشگاه و سایر ساختمانهای تفریحی اشاره کرد. این شهر در نهایت در سال 1998 به صورت کامل متروکه شد.
Herculaneum, Italy
در سال 79 میلادی آتش فشانی در نزدیکی این شهر فوران کرد آن را به صورت کامل در خاکستر فرو برد. این شهر که در امپراتوری روم قرار داشته است زمانی به عنوان یک مرکز تفریحی شناخته میشده و از امکانات بسیاری هم بهرهمند بوده است. باستانشناسان موفق شدند پس از چندین عملیات ساختمانها و حتی وسایل بسیاری را از داخل این شهر خارج کنند.
Belchite, Spain
شهری که در جنگ داخلی اسپانیا یکی از مراکز اصلی نبرد شناخته میشد. این شهر در سال 1937 محاصره شد و در اثر درگیری شدید تقریباً به شکل کامل از بین رفت. خرابه های باقی مانده از این جنگ مخرب این روزها به نقاطی توریستی تبدیل شده است.
Kolmanskop, Namibia
شهری که در میان صحرای نامیبیا به عنوان محل زندگی کارگران معدن الماسی در نزدیکی ساخته شده بود. این شهر در اواسط سالهای 1950 به شکل متروک رها شد و در سالهای بعد در اثر گسترش بیابان بخشهای بسیاری از آن نابود شد.
منبع:bazarkhabar.ir
آبشار یخزده و قندیلهای یخی مشهد
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
در نزدیکی روستای «اخلمد»، حدود شصت كيلومترى مشهد، آبشاری وجود دارد که با شروع فصل زمستان، در حال فرود یخ میزند و قندیلهای یخی زیبایی به وجود میآورد. گزارش تصویری از آبشار یخزده «اخلمد» را ببینید.
1. حدود ۶۰ كيلومترى مشهد، نزديكى روستای «اخلمد» آبشارهايى وجود دارند كه در زمستان به دليل سرماى زياد منطقه يخ میزنند و قنديلهاى يخى زيبايى بهوجود میآورند.
2. آبشار اخلمد نام آبشاری است در استان خراسان رضوی در شمال شرقی ایران ودر شهرستان چناران می باشد.
3. اخلمد که از گردشگاه های طبیعی اطراف مشهد است و قدمتی چند هزار ساله دارد، در دره ای در میان کوه بینالود واقع شده است که در ابتدای دره، انواع گلها و گیاهان زیبا و درختان انبوه به همراه باغات فراوان میوه به چشم میخورد و پس از طی مسیری آبشار اول که دارای 23 متر ارتفاع است مشاهده می شود و با گذر از میان این آبشار و در یک کیلومتری آن، آبشار اصلی اخلمد با ارتفاعی حدودا 40 متری مشاهده می شود و آبشار سوم و چهارم نیز در بالای این آبشارها قرار داردنمايى عجيب از ديوارههاى اخلمد و آبشار يخى.(نمايى از پشت قندیلها به سمت آبشار.)
4.این دره دارای دیوارههای صخرهای با ارتفاع حدود ۲۰۰-۳۰۰ متر میباشد که یکی از بزرگترین مناطق برای ورزش مفرح سنگنوردی در ایران میباشد از دیوارههای معروف ان میتوان به ( دیواره سفید - الله اکبر - عقاب و... ) نام برد. (قطرههاى آب به صورت يخزده.)
5. این دره دارای چندین آبشار میباشد که ۴ تای آنها دایمی و چندین آبشار فصلی دارد. در ابتدا آبشاری با ارتفاع تقریبی 23 متر ظاهر میشود و صدای آرام آن با عبور از میان آن به غرشی مهیج تبدیل میشود و آبشار دوم اخلمد در یک کیلومتری آبشار اول را نمایش میدهد. (يخ روى شاخه درخت.)
6. این آبشار اصلی اخلمد است و حدود ۴۰ متر ارتفاع و در انتهای دره جریان دارد و این آبشارها در تمام فصول جاری هستند. بعد از ابشار بزرگ، رودخانه ای به امتداد 2 کیلومتر بسیار تنگ وکوههای صاف و مرتفع میباشد. برای رسیدن به آبشار سوم باز هم مسیر را ادامه بدهید تا زیباییهای بیشتری را ببینید . (قنديلهاى نوکتيز و خطرناک در آستانه افتادن.)
7. آبشار چهارم نیز در بالاسر آبشار سوم قرار دارد. در آخر دره کوه منیژه با کوه فاراب به یکدیگر وصل شده و منتهی الیه رودخانه اخلمد است، اینجا را اهل محل خانههای گلی میگویند. (آبشارى كه در حال فرود يخ زده است.)
8. انبوه درختان و گیاهان خودرو در حاشیه آبشار روییدهاند. هر ساله گروه زیادی از مردم مشهد و شهرهای اطراف برای دیدار از طبیعت اخلمد و آبشار زیبای آن به این روستا مراجعه میکنند. (نماى رويايى از پشت قنديلهاى يخى.)
9. اخلمد با وجود کوهها و آبشارها از هوای لطیفی برخوردار است و از شدت گرمای تابستان و سرمای زمستان در امان است هرچند از نظر آب وهوا بسیار متفاوت است. مثل وسط آبادی 5 درجه و آبشارها 15 درجه سانتی گراد با مشهد متفاوت است. (قنديلهايى همچون كريستالهاى يخى.)
10. از دیگر جاذبههای منطقه گردشگری اخلمد، سد اخلمد میباشد که برای مشاهده آن باید نزدیک به سه کیلومتر از دهنه به طرف اخلمد طی مسیر کنیم که در تنگاتنگ دره بنا گردیده است و به سد بایسنقرمیرزا محشور است که در زمان شاهزاده غیاث الدین بایسنقر تیموری ساخته شده است این سد با سنگ ملات آهک ساخته شده است. طول این سد به طور دقیق 252 متر و عرضش14 متر، مگر مقداری از وسط آن که 24 متر است و نزدیک به 12 متر ارتفاع دارد. (مخلوطى از قنديلهاى يخى و آبشار روى ديواره.)
11. قنديلهايی شبيه نيزههاى يخى.
12. نوک تيز پيكانها به سمت پايين.
13. قنديل يخى چسبيده به سنگ.
14. گياه يخزده.
15. آمیزهاى از سنگ و يخ و قنديلهاى يخى.
منبع:bartarinha.ir
دریاچهای تاریک و ماندگار در دل کوه دماوند
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
دریاچه تار یکی از جاذبههای توریستی منطقه دماوند بوده که در شمال شهر دماوند در اثر یک زمین لغزش باستانی ایجاد شده و مسیرهای دسترسی به دریاچه از روستای چنار شرق و از منطقه دلیچایی به سمت روستای هویر است.
افسانههای زیادی درباره خصوصیات جادویی دریاچه تار بهخصوص برای کسانی که شب را در دیاچه سپری میکنند گفته میشود.
ماهیگیران معمولاً شب را در کنار دریاچه سپری میکنند و صبح به دریاچه هویر برای صید قزل آلا میروند. سطح دریاچه در فصول سرد سال یخ میزند. داستانهای زیادی از گنجهای پنهان در دل دریاچه و اطراف آن حکایت دارد
موقعیت جغرافیایی منطقه ای که دریاچه "تار" در آن واقع شده به گونه ای است که گرداگرد آن را با فواصل متفاوت، کوههایی دربرگرفته که از سطح دریاچه بین 50 تا 500 متر ارتفاع دارد. وجود این ارتفاعات در کنار یکدیگر بدون آنکه دره ای آن را شکافته باشد موجب پیدایش گودالی شده است که دریاچه تار در آن تشکیل شده است.
دریاچههای تار روی محور چین دار میان دو رشته کوه قره داغ (کوه دوبرار) در شمال و کوه زرین در جنوب واقع شده. سطح آب آن در فصل های گوناگون سال متغییر است. این منطقه دارای آب و هوایی کوهستانی است و برای تفریحات آبی از جمله شنا و قایقرانی و ماهیگیری مناسب است.
این دریاچه که در میان خط الرأس "دو برار" و "زرین کوه" محصور شده، یکی از دریاچه های آب شیرین ایران است که طول آن بیش از یک کیلومتر و عرض آن در حدود ۲۵۰متر است. حوزه آبخیز دریاچه تار از شمال به خط الرأس ارتفاعات کوه چنگیز چال و قره داغ و از جنوب به خط الراأس زرین کوه منتهی می شود.
جاده های ارتباطی دریاچه تار
تقریباً 70 درصد آبهای دریاچه تار و هویر از بخش شمالی و آبریزهای ارتفاعات مذکور تأمین می شود که جاده های ارتباطی آن جاده شوسه شرقی و غربی که از روستای هویر به سمت دماوند و بالعکس از شهرستان دماوند به طرف روستای هویر کشیده شده است که از جنوب دریاچه می گذرد.
بر اساس مطالعات انجام شده در حوزه آبخیز از لحاظ تنوع پوشش گیاهی تقریباً غنی ولی از نظر تراکم پوشش گیاهی ضعیف است. تراکم پوشش گیاهی رابطه مستقیمی با فرسایش خاک دارد که در ارتفاعات شمالی و در قسمتهای تپه ماهوری به علت فرسایش و فعالیت دامداران سیر نزولی را طی می کند.
این دریاچه از نظر حیات وحش جانوری شامل قوچ، میش البرزی و کل بز است و آبزیان موجود در دریاچه تار و هویر را ماهی قزل آلای رنگین کمان زرد پر شامل می شود. گفتنی است که سالانه از این منطقه گردشگری 120هزار نفر بازدید می کنند که از سوی بخش خصوصی امکاناتی از قبیل چادرهای موقت و سرویس بهداشتی برای آنها فراهم شده است.
گردشگران این منطقه شبها نیز می توانند کنار دریاچه "تار" اسکان کنند زیرا امنیت منطقه تار به صورت شبانه روزی با یگان حفاظت محیط زیست دماوند تأمین است. شهرستان دماوند به دلیل وجود آثار تاریخی متعدد، شرایط آب و هوایی مناسب در تابستانها و وجود جاذبه های طبیعی؛ از جایگاه ویژه ای در حوزه گردشگری استان تهران برخوردار است.
آنچه در این میان نقش آفرینی مهمی می کند، حافظت از مناطق گردشگری است که باید از سوی مسئولان امر و گردشگران مورد توجه قرار بگیرد زیرا این مناطق بکر، کمیاب هستند و در صورت نابودی، دیگر به شکل اولیه خود باز نمی گردند.
تیپ شیمیایی آب دریاچه تار، بر اساس مطالعات از نوع کلسیم، منیزیم، کربنات است. در اطراف دریاچه هیچ گونه پوشش جنگلی و درخت وجود ندارد و بادهای غربی سرد همیشه در تار میوزند. در ایامی نه چندان دور آویشنهای فراوانی در منطقه وجود داشته که به خاطر فرسایش شدید دیگر اثری از آنها باقی نمانده است. این دریاچه برای ورزشهای آبی همچون شنا، قایقرانی و ماهیگیری مناسب است.
چند مسیر برای رسیدن به دریاچه داریم:
۱- شهر دماوند، آبادی چنار عربها، جاده معدن، آخر جاده خاکی، دریاچه تار.
2- از طریق جاده ای که از راه تهران – فیروزکوه و نقطه 98 کیلومتری آن یعنی دلیچای منشعب شده و از روستاهای یهر، لی پشت، مومج، دهنار و هویر عبور کرده و در 28 کیلومتری به دریاچه تار رسیده و از ضلع جنوبی آن عبور کرده به جاده ای که از طریق دماوند به دریاچه منتهی می شود متصل می گردد.
3- شهر دماوند، جاده فیروزکوه، جاده آسفالته آبادی آرو ادامه جاده خاکی، از آبادی آرو که رد شدید و پل دلیچای و دهنار را رد کردید به دریاچه هویر می رسید.
لوازم ضروری سفر
کولهپشتی کوچک یک روزه، کفش کوهپیمایی سبک، لباس مناسب طبیعتگردی، کاپشن بادگیر و لباس گرم اضافه، زیر انداز انفرادی، قمقمه آب پرشده، لیوان شخصی، یک وعده ناهار قابل حمل، داروی مصرفی شخصی، کارت شناسایی.
لوازمی چون پشت گردنی بادی برای استراحت داخل ماشین، پانچو، باتوم کوهپیمایی. فلاسک کوچک چای (پرشده)، کلاه و عینک آفتابی، جوراب اضافه، کرم ضدآفتاب، دوربین عکاسی، کتاب اطلس راههای ایران، هد لمپ سفر بهتری را برای شما رقم میزند.
دریاچه تار
دریاچه تار
دریاچه تار
دریاچه تار
دریاچه تار
دریاچه تار
دریاچه تار
منبع:bazarkhabar.ir
روستای لَزور یکی از قطبهای گردشگری فیروزکوه
- مجموعه: مکانهای تفریحی ايران
در چله تابستان هم پیشنهاد میشود وقتی به اینجا میآیید لباس گرم همراهتان باشد. ترکیب شدید رنگهای سبز با رنگهای قرمز پاییزی این منطقه را در این فصل دیدنیتر کرده است.
روستای لَزور یکی از بزرگترین روستاهای استان تهران و از توابع شهرستان فیروزکوه است. این روستا در دهستان قزقانچای از بخش ارجمند شهرستان فیروزکوه، در فاصله 165 کیلومتری شمال شرقی تهران و در 45 کیلومتری شمال غربی فیروزکوه در میان رشتهکوههای البرز قرار دارد. لزور روستایی پرجمعیت محسوب میشود.
جمعیت این روستا طبق سرشماری سال 1385 بیش از 2 هزار نفر در قالب 561 خانوار بوده که با ادامه روند مهاجرت روستائیان به شهرها جمعیت ساکن دائم لزور نیز همانند سایر روستاها در طی سالیان اخیر کاهش یافته؛ اما با ساختوسازهای جدید و با احتساب ساکنان فصلی، طبق گفته اهالی، جمعیت حال حاضر روستا بیش از 900 خانوار است.
آبوهوای ملایم تابستانی همراه با مناظر بکر و زیبای طبیعی موجب شده که در تابستان جمعیت روستا تا چند برابر افزایش یابد. تا اواسط و یا حتی اواخر تابستان هم اگر به لزور بروید میبینید که بهار هنوز از این روستا رخت برنبسته، رودخانهها همچنان جاری و پرآب است و طراوت و سرسبزی همچنان مهمان دشتها و مراتع لزور است.
روستای لزور به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و جاذبههای ممتاز و متنوع گردشگری همیشه بهعنوان یکی از قطبهای گردشگری شهرستان فیروزکوه مطرح بوده و موردتوجه قرار گرفته است.
لزور از طرف شمال با روستاهای نشل و برزنه از توابع شهرستان بابل هممرز است. در زمانی که مسافرتها با پای پیاده و چهارپا انجام میشد این ده از راههای ارتباطی شمال کشور محسوب میشد؛ اما حالا که ایاب و ذهاب ماشینی شده و مسیر جادهها تغییر کرده دیگر از این مسیر برای آمد و شد استفاده نمیشود مگر اینکه هر از گاهی گذر گردشگران و یا کوهنوردان به لزور برسد. این روستا از قدیمالایام دارالمؤمنین بوده و هست.
ارتفاع روستای لزور حدود 2 هزار و 400 متر از سطح آزاد دریا است. زبان اصلی و بومی مردمان این روستا گویش لزوری است که از گویشهای مازندرانی (طبری) بوده و جزء دسته زبانهای شمال ایران محسوب میشود.
لزور دارای محلههای قدیمی به نامهای: اوپه، شجاع خیل، کشک ریز، کلاً چپن و ... هست و اکثریت نامهای فامیل روستا اسفندیار، شجاع و موسوی هستند. مردم روستای لزور از طریق کشاورزی و دامداری امرارمعاش میکنند.
محصولات عمده آن سیبزمینی، گندم و جو بوده و یونجه، اسپرس و شبدر عمدهترین محصولات علوفهای روستا به شمار میآیند. انواع سیبدرختی، گیلاس، آلبالو و گلابی نیز از محصولات میوهای لزور هستند. منبع اصلی آبیاری کشاورزی روستا، رودخانه فرح رود و چشمههای معجز و کهریز هستند.
اگر اهل پیادهروی و گشتوگذار در طبیعت هستید در لزور دو مسیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
1- مسیر امامزاده خوشنام
2- جاده منتهی به منطقه لاسک
برای رسیدن به امامزاده خوشنام دو راه پیش رو دارید: یکی از محله کشک ریز و جنب مسجد امام موسی جعفر (ع) و دومی از طریق جاده لاسک. هرکدام از این راهها را که برای رسیدن به امامزاده خوشنام انتخاب کنید جذابیت و لطف خاص خودش را دارد.
اولی در امتداد دره و رودخانه شما را با یک راه باریک از میان باغها و مراتع زیبا عبور داده و به امامزاده میرساند و دومی از طریق جاده لاسک است که از بالای دره عبور میکند. در بخشی از جاده یک راه پاکوب از سمت راست به سمت پائین انشعاب گرفته و پس از چند دقیقه به امامزاده میرسد. از هرکدام از این دو مسیر که بروید حدود 15 تا 20 دقیقه راه تا امامزاده در پیش دارید.
اگر به امامزاده رفتید میتوانید از چشمه آب گوارای آن نیز نوش جان کنید. با ادامه مسیر امامزاده به سمت بالا کمی جلوتر به یک آبشار زیبا و نسبتاً کوچکی میرسید که میتواند مکان مناسبی برای اتراق و استراحت باشد. اگر خواستید از امامزاده خوشنام به جاده لاسک و ابتدای تنگه بروید میتوانید از راه پاکوب که جلوی امامزاده است در جهت جنوب خود را به جاده برسانید و یا اگر بالاتر از امامزاده و سمت آبشار رفتید، از یک محل مناسب با حرکت به سمت چپ ارتفاع بگیرید تا به جاده برسید.
و اما اگر خواستید از روستا مستقیم به لاسک و ابتدای تنگه بروید باید ابتدا خود را به جلوی مخابرات لزور برسانید. امتداد خیابانی که مخابرات روستا در آن قرار دارد به جاده خاکی میرسد که در جهت شمال غربی ارتفاع گرفته و چند کیلومتر بالاتر به منطقه لاسک در ارتفاع 2 هزار و 600 متر ختم میشود.
در ابتدای این جاده حدود 100 متر بالاتر آب چشمه از طریق یک لوله به داخل نهر جریان دارد که میتوانید از آب خنک آن برای آشامیدن و ادامه مسیر بردارید. با حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه پیادهروی در این جاده به منطقه لاسک و ابتدای تنگه رودخانه فرح رود میرسید. در دهانه این تنگه سد کوچکی در حال احداث است که قرار است در آینده آب مصرفی پنج روستا از جمله لزور را تأمین کند.
جاده لاسک یک جاده خاکی عریض هست که تمام طول آن را با خودروی سواری نیز میتوانید طی کنید؛ اما اگر با پای پیاده قدم در این جاده بگذارید، درختان بلند سپیدار در دو طرف جاده، باغهای میوه و مزارع گسترده و سرسبز کوهپایهها، مناظر چشمنواز کوههای پیرامون همراه با تنفس در هوای پاک دامنههای البرز بهیقین لذت این گردش و پیادهروی را برای شما دوچندان خواهد کرد.
با ادامه حرکت به سمت بالا همچنان مناظر پیرامون جلوههای تازهای از زیباییهای طبیعت را به رخ شما میکشد. همینطور که ارتفاع میگیرید هر از گاهی اگر به پشت سرتان نگاهی داشته باشید نمایی زیبا از روستا را میبینید که با آرامشی وصفناپذیر در دامنههای سرسبز البرز جا خوش کرده.
از آن بالا که به روستا نگاه میکنی، مراتع سرسبز، سپیدارهای بلند و کوههای سر برافراشته پیرامون را میبینی و لزور را که مثل یک تابلوی نقاشی به زیبایی هرچهتمامتر بر روی بوم طبیعت رنگآمیزی شده. دوست داری همانجا بنشینی و ساعتها به این تابلوی زیبا نگاه کنی.
در انتهای جاده با ادامه مسیر وارد تنگه زیبایی میشوید که رودخانه فرح رود در میان آن جریان دارد. درهای زیبا با رودخانهای پرآب، پوشش گیاهی متنوع و مناظری دلفریب که هر چه از زیباییهای آن بگوییم کم گفتیم. بهجز بخش ابتدایی تنگه که راه کمی هموارتر است در ادامه به دلیل ناهموار بودن راه، عبور از مسیرهای سنگی، تغییر جهت و عبور مکرر از عرض رودخانه ورود به این دره و عبور از آن نیاز به تجربه و مهارتهای ابتدایی کوهنوردی دارد. درنتیجه به علت خطرات احتمالی، گذر از این دره برای افراد بیتجربه و غیر کوهنورد توصیه نمیشود.
این تنگه در ادامه، چند کیلومتر بالاتر به چشمه بزرگ معجز چشمه میرسد که سرچشمه و تأمینکننده اصلی آب رودخانه فرح رود است و کمی بالاتر به سد و دریاچه سیاه رود که آن نیز یکی از منابع آب این رودخانه است.
اگر کوهنورد هستید؛ این ده بهعنوان مبدأ صعود به قلههای «میشینه مرگ» و «بوم» بوده و همچنین با یک جاده خاکی به «تنگه واشی» در شرق لزور دسترسی دارد. قله میشینه مرگ بهعنوان بلندترین قله رشتهکوه البرز شرقی با ارتفاع 4 هزار و 30 متر در شمال غرب این روستا واقع است. مسیر صعود به این قله با گذر از تنگههای پرآب، دشتهای سرسبز و از مجاورت دریاچه زیبای سد سیاهرود، یکی از زیباترین و جذابترین برنامههای کوهنوردی منطقه است.
تنگه فرح رود در بخشی از مسیر قبل از دشت معجز چشمه همانند تنگه واشی است؛ یعنی برای عبور از آن باید به آب زده و حدود 200 متری را در آب طی کنید. بهترین زمان برای صعود به قله میشینه مرگ ماههای تیر و مرداد در قالب یک برنامه دو روزه است.
وارد روستای لزور که شدید برای رسیدن به منطقه لاسک و ابتدای تنگه دو راه پیش رو دارید:
1- از جاده کنار مسجد موسی بن جعفر: برای قرار گرفتن در این مسیر که مسیر باغی است باید به محله کشک ریز رفته و خودروی خود را کنار مسجد موسی بن جعفر پارک کرده و پیادهروی را آغاز کنید. پس از حدود 15 دقیقه به امامزاده خوشنام میرسید که چشمه آبی نیز جنب امامزاده قرار دارد.
از اینجا برای رسیدن به تنگه دو راه پیش روی شماست: راه آسانتر پاکوبی است که کمی به عقب برگشته و شما را به اواسط جاده لاسک میرساند و از آنجا به تنگه؛ و راه دیگر پاکوبی که در امتداد باغها رفته رفته ارتفاع گرفته و در نهایت از پایین جاده لاسک عبور کرده تا به تنگه برسید.
2- از جاده لاسک: برای قرار گرفتن در این جاده باید جنب مخابرات لزور رفته و خودروی خود را همان اطراف یا کمی بالاتر در انتهای خیابان آسفالت پارک کنید. از جنب مخابرات مسیر جاده لاسک را در پیش بگیرید تا پس از حدود 45 دقیقه پیادهروی به تنگه برسید. جاده لاسک یک جاده عریض خاکی است که میشود این جاده را با خودرو نیز طی کرد. کمی بالاتر از مخابرات چشمه آب از لوله جاری است که میتوانید از آن آب بردارید.
با وارد شدن به تنگه، باید از مسیر پاکوب کنار رودخانه عبور کرده و در بخشی از مسیر از داخل آب عبور کنید (همانند تنگه واشی). برای این قسمت از برنامه حتماً باید کفش صندل همراه خود داشته باشید. چون سرمای آب از یک طرف و سنگهای تیز کف رودخانه از طرف دیگر حرکت از داخل آب با پایبرهنه را بسیار سخت میکند! با عبور از داخل آب در انتها به یک آبشار کوچک میرسید.
به بالای آبشار که رفتید، به یک دشت کوچک و دو راهی میرسید. تنگه روبرویی یک تنگه فرعی است. تنگه و راه سمت چپ راهی است که شما را به دشت معجز چشمه میرساند. در این تنگه هم برای عبور از عرض رودخانه هر از گاهی مجبورید که به آب بزنید. با عبور از این تنگه و کمی ارتفاع گرفتن در نهایت به دشت معجز چشمه میرسید که تقریباً پشت یک پیچ (به سمت راست) پنهان است. در این دشت چند چشمه آب وجود دارد که بزرگترین آن تأمینکننده اصلی آب رودخانه فرح رود است. دشت معجز چشمه مکان مناسبی برای کمپ و شب مانی است.
با ادامه مسیر رودخانه (از سمت راست دشت)، کمی بالاتر به دریاچه زیبای سد سیاهرود میرسید. از دریاچه تا گردنه جادهای کشیده شده (به سمت غرب در جهت چپ) که این جاده شما را به روی گردنه میرساند. شما میتوانید از سمت چپ دریاچه کمکم ارتفاع گرفته تا در امتداد مسیر جاده به گردنه برسید. در اینجا میتوانید با عبور از مسیرهای پاکوب و یا غیر پاکوب از جاده عبور نکرده و میانبر بزنید تا به گردنه برسید.
به روی گردنه که رسیدید، از یال سمت راست ارتفاع بگیرید تا خود را به روی خط الراس برسانید. از روی یال که حرکت میکنید کمکم به سمت چپ متمایل شوید تا از سمت چپ سنگهای بالای یال به روی خط الراس قرار بگیرید. با ادامه مسیر از روی خط الراس به سمت شمال، گاهی ارتفاع کم کرده و گاهی هم در مسیر پاکوب باید تراورس کرده و از پایین خط الراس حرکت کنید.
پس از حدود 1.5 ساعت حرکت از گردنه، به یک قله فرعی با سنگچین کوچک میرسید. قله اصلی در ادامهٔ خط الراس (بهصورت نعلی شکل)، حدود یک ساعت جلوتر قرار داشته و اختلاف ارتفاع آن هم با قله اول تقریباً محسوس است. (شاید حدود 100 متر بلندتر است.)
لوازم ضروری سفر
کولهپشتی کوچک یکروزه، کفش کوهپیمایی سبک، لباس مناسب طبیعتگردی، کاپشن بادگیر و لباس گرم اضافه، زیرانداز انفرادی، قمقمه آب پرشده، لیوان شخصی، یک وعده ناهار قابلحمل، داروی مصرفی شخصی، کارت شناسایی.
لوازمی چون پشت گردنی بادی برای استراحت داخل ماشین، پانچو، باطوم کوهپیمایی. فلاکس کوچک چای (پرشده)، کلاه و عینک آفتابی، جوراب اضافه، کرم ضد آفتاب، دوربین عکاسی، کتاب اطلس راههای ایران، هد لمپ سفر بهتری را برای شما رقم میزند.
منبع:bazarkhabar.ir